Kontakt meg!

Vennligst fyll ut kontaktskjemaet for enhver henvendelse. Har du spørsmål om skogsturer og om hvordan du skal komme deg dit eller dit, anbefaler jeg deg å bruke appen til ut.no eller se tipsene i turbloggen.

 

Gjelder henvendelsen innlogging på siden om meg, må begrunnelsen for adgang være veldig god.

 

På innloggingssiden vil det være mer detaljert informasjon om meg.

Innloggingssiden er under utvikling og derfor ikke tilgjengelig.

The maximum file size is 5mb (jpg, jpeg, png, pdf, doc)

mer Om meg

På skogsturer er det fint å ha godt fottøy og bukse og jakke som tåler været. Fjellstøvler og skalljakke med tilhørende bukse er godt utstyr. Jeg har alltid fotosekken med meg og i den har jeg gjerne tatt ut noe for å få plass til matpakke og drikke. Blits er ikke nødvendig på dagsturer og heller ikke tilbehør.

 

På lengre turer eller overnattingsturer som det har blitt noen av opp gjennom årene, har jeg sekk, telt, gapahuk, sovepose både for sommer og vinter, samt liggeunderlag til rådighet. Jeg har også en primus og et stormkjøkken, men det har ikke vært med på tur på mange år.

 

På alle nye turer jeg planlegger å gå, studerer jeg kartet fra Norgeskart først. Det har jeg også med meg i lommeformat på min mobil. Kompass bruker jeg ikke, for da jeg var i militæret lærte vi å lese kart uten å bruke kompass, så da har ikke jeg brukt det siden.

Men for all del, kart og kompass anbefales å ha med på tur, hvis man kan bruke det.

Bilder av meg fra forskjellige turer

På noen av turene med flere deltakere, fra to eller flere, har jeg vært turleder.

Mitt digitale kamera er Nikon Z6 som har et 24-70 millimeter objektiv. Til det har jeg flere objektiver fra andre kameramodeller jeg har hatt. Et objektiv på 28-300 millimeter, et fisheye-objektiv på 10,5 millimeter og et 60 millimeter micro-objektiv.

Jeg har også et stativ og en blits.

 

Nikon Z6 har en FTZ-fatning og for å kunne bruke eldre objektiver må det benyttes et objektivadapter. Adapteret gjør det mulig å bruke NIKKOR-objektiver med F-fatning på Nikon Z-kameraet uten at bildekvaliteten forringes. I motsetning til de andre digitale speilreflekskameraene jeg har hatt, er Nikon Z6 et speilløst kamera med en

24,5 megapiksler bildebrikke.

 

Mitt datatekniske utstyr består av to bærbare datamaskiner, en Macbook Pro som er 7 år gammel og en pc fra Asus som er enda eldre. Sistnevte maskin har blitt brukt til å sette opp det meste av denne hjemmesiden, siden Macen i det tidsrommet ikke var i stand og ventet på å komme på reparasjon midt i sommerferien. Macbook Pro er hovedmaskinen, den fra Asus er innimellom en grei erstatning, men har ikke tilgang til de samme dataprogrammene.

 

Mine kunnskaper i denne sammenhengen gjelder kun utviklingen av hjemmesiden, alle bildene som blir vist her og alle turene som er gått. Hensikten med hjemmesiden er at den skal vise en god del bilder fra turene jeg går, i tilllegg til å ha litt informasjon om marka og turene.


Hjemmesiden er laget med publiseringsverktøyet Joomla. Selve oppsettet og designet av hjemmesiden er laget med et komponent i Joomla som heter Gridbox. Der er alle sidene laget med forskjellige verktøy slik at hjemmesiden har fått dette utseendet. Jeg har alltid likt form og farge, var glad i å tegne i oppveksten, så i dag bruker jeg datamaskinen som hjelpemiddel.

 

Alle bildene jeg tar når jeg er på skogstur og ellers er med et digitalkamera. Etter å ha blitt lastet opp til datamaskinen blir alle bilder redigert i Adobe Photoshop før de legges ut på hjemmesiden. På hjemmesiden blir alle bakgrunnsbilder og enkeltbilder lagret på web-serveren, mens bilder som vises i samlinger blir lagret på den nettbaserte lagrings-tjenesten Flickr. Dette gjøres for å spare lagringsplass på webserveren som har en begrensning på 1 gigabyte. Mens på Flickr er det ubegrenset lagringsplass, med betalt abonnement. De fleste av bildene har forholdsvis stor filstørrelse, rundt 200-300 kilobyte, men med dagens høyhastighetsinternett regner jeg ikke med at det er noe problem.

 

Å være godt kjent og litt nysgjerrig er et fint samspill når man skal lage en hjemmeside som dette. I mange år har jeg vært knyttet til denne skogen gjennom oppvekst og voksentid og har blitt godt kjent. Noen steder i marka kan man gå uten å treffe på andre. Denne hjemmesiden og med all innsatsen jeg har lagt ned, håper jeg flere vil finne nye skogsturer å gå. Alle skogsturene som jeg går, går jeg stort sett av alene og jeg bruker sporingsapp for å dokumentere noen av turene, som kan bli lagt ut på ut.no.